Back to top


22.05.2020

Raziskava na temo spolnega nadlegovanja v akademskem prostoru


Študentke Filozofske fakultete UL (Tina Bizjak, Neža Jagodic, Mojca Suhovršnik, Urška Turk in Sara Ugrin) v okviru predmeta Spol in telo pod mentorstvom prof. dr. Milice Antić Gaber pripravljajo pilotno raziskavo na temo spolnega nadlegovanja v akademskem prostoru. Zato vse študentke in študente FF UL vabijo k sodelovanju v anketi. Reševanje ankete traja približno deset minut. Ob izpolnjevanju ankete je zagotovljena popolna anonimnost.

Hvala za sodelovanje.22.05.2020

Vabilo na poletne jezikovne tečaje

Center za pedagoško izobraževanje Filozofske fakultete razpisuje enotedenske intenzivne poletne tečaje na spletu, pri katerih boste s pomočjo izkušenih predavateljic lahko osvežili in nadgradili svoje znanje tujih jezikov kar od doma ali s počitnic. 


Trajanje: 29. 6.–3. 7. 2020

Termin: pon.–pet., 16.20–19.35

Obseg: 20 ur (vsak dan 4 šolske ure)

Izvedba: na daljavo (videokonference) v skupinah do 10 udeležencev in udeleženk

Cena: 129 evrov (z DDV-jem) za dijak(inj)e in študent(k)e UL

           179 evrov (z DDV-jem) za druge udeležence in udeleženke

Prijava: do 15. 6. 2020 prek spletne PRIJAVNICE

Dodatne informacije: tecaji@ff.uni-lj.si 

Več 

 

 11.05.2020

29. natečaj za najboljšo kratko zgodbo (Program Ars Radia Slovenija)


IŠČEMO NAJBOLJŠO KRATKO ZGODBO

Program Ars Radia Slovenija razpisuje tradicionalni natečaj

 

 

Tretji program Radia Slovenija – program Ars razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Natečaj bo letos prvič potekal samo elektronsko, zato svoje delo, dolgo do 6300 znakov s presledki, oddajte do 22. junija na Arsovi spletni strani in v ustrezno okence vpišite šifro.

 

Na natečaju programa Ars bomo že devetindvajsetič izbirali najboljše pisce kratkih zgodb. Dobitniki nagrad bodo po razglasitvi rezultatov svoje avtorstvo dokazali s kopijo nagrajenega dela. Predvidene so tri nagrade v vrednosti 1000, 500 in 250 evrov. Poleg teh pa lahko Radio Slovenija nekaj del, ki bodo izpolnila kriterije in pričakovanja komisije, tudi odkupi.

 

Komisija bo svoje odločitve predstavila 27. julija v oddaji Svet kulture, na teletekstu in spletnih straneh RTV Slovenija. Nagrajence in avtorje odkupljenih zgodb pa bomo predvidoma razglasili konec avgusta.

 

Vsa nagrajena in odkupljena dela bomo predvajali v zadnji četrtini leta v oddaji Literarni nokturno na prvem in tretjem programu Radia Slovenija. Zmagovalno zgodbo lanskega leta Dva tisoč petsto besed, ki jo je napisala Manka Kremenšek Križman, lahko poslušate na tej povezavi: https://ars.rtvslo.si/valovi-kratkih-zgodb/, na njej so zbrane tudi vse zmagovalne zgodbe od leta 1992 naprej.

 

Podrobnejše informacije o letošnjem natečaju za najboljšo kratko zgodbo najdete tukaj:  https://ars.rtvslo.si/2020/05/29-natecaj-za-najboljso-kratko-zgodbo-2020/06.05.2020

Knjižnica v prvih majskih tednih


Dragi študentje in študentke,

 

osebni prevzem gradiva iz knjižnice žal trenutno še ni mogoč, upamo, da bo čim prej, sploh ko začne obratovati javni promet, dotlej pa si lahko izposojate literaturo - pa ni mišljeno, da  le najnujnejšo študijsko - le po predhodni rezervaciji in jo prevzamete kot poštno pošiljko (navodila so na tej spletni strani in strani OHK). Gradivo bomo zaenkrat pošiljali vsak torek in petek, upam, da bomo kmalu odpravili tudi številčno omejitev izposojenih enot gradiva.

 

lp, Seta K.

 

 04.05.2020

Podaljšanje roka za zbiranje prispevkov za literarni zbornik Cvetka - 13. 5. 2020


Študentje slovenistike in primerjalne književnosti pripravljamo izdajo literarnega zbornika Cvetka, ki bo izšel v študijskem letu 2020/21. Sodelujete lahko študentje vseh stopenj, ki obiskujete programa slovenistika in/ali primerjalna književnost. Prispevke pošljite na naslov cvetka.zbirka@gmail.com ter jim dopišite svoje ime, smer in letnik študija. 

Rok za oddajo prispevkov je podaljšan na 13. 5. 2020. Veseli bomo vašega sodelovanja!

 

Uredniški odbor revije Cvetka