Projekt LITPRAX na knjižnem sejmu v Frankfurtu

Projekt Erasmus+ LITPRAX: Literatura v praksi: Profesionalni izzivi pri branju, prevajanju in urejanju v digitalni dobi (partnerji so Založba Malinc in Univerza v Ljubljani (Slovenija), Univerza v Novem Sadu (Srbija), Zahodna univerza v Temišvaru (Romunija) in Španski nacionalni raziskovalni svet (CSIC) (Španija)) se bo predstavil na Frankfurtskem knjižnem sejmu 18. oktobra 2023 ob 16.00 na odru Aldus Up v dvorani 4.1. Ob tej priložnosti bodo predstavili rezultate in izkušnje prvega leta in pol dela v projektu.

Cilj projekta LITPRAX je prepletanje akademskega in praktičnega znanja. Načrtuje orodja za izboljšanje bralnih navad in praktičnih veščin študentk in študentov na širokem področju produkcije, distribucije in recepcije književnosti. V okviru projekta v ta namen razvijajo tri pričakovane rezultate: akademski učni načrt s specifičnimi znanji, ki jih študentke in študenti pridobijo v okviru projekta; priročnik o sodobni španski in latinskoameriški književnosti 21. stoletja ter prosto dostopno podatkovno zbirko LITPRAX, ki vsebuje podatke o literarnih deli, napisanih v španščini in objavljenih v slovenščini, srbščini in romunščini od leta 2000 do danes.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Potekal bo prezencialno in virtualno. 

Dogodek bodo prenašali v živo na Facebooku (dostop do profila projekta Litprax tukaj) in na YouTubu (prek kanala založbe Malinc tukaj). Prenos na platformi LinkedIn prek profila založbe Malinc se bo začel po dogodku ob 17.00 uri tukaj.

Veseli bodo vaše udeležbe.

Vabilo

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon