Novembra smo. (7.–30. 11. 2023)

Živimo v času zares velikih sprememb. Znanstvenice in znanstveniki, raziskovalke in raziskovalci ter umetnice in umetniki Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) in Filozofske fakultete (FF) Univerze v Ljubljani zaskrbljeni gledamo na dogajanja v našem času in v našem svetu, a obenem samozavestno stavimo nase. Verjamemo v moč naših znanosti in umetnosti, tj. v moč naših znanstvenih oziroma umetniških raziskovanj in spoznanj, ki iz njih izhajajo. Verjamemo v moč naših spoznanj pri soočanju z izzivi in dilemami našega časa in sveta in verjamemo v naš konstruktivni delež pri njihovem reševanju. In verjamemo v dialog znanosti in umetnosti. Zato smo novembra skupaj v našem skupnem projektu Novembra smo.

Začetek Novembra smo. z odprtjem Razstave ALUO na FF, z nastopom Študentskega pevskega zbora FF (pod vodstvom prof. dr. Matjaža Barba) in vodeni ogled po razstavi ALUO z avtoricami in avtorji, študentkami in študenti vseh smeri študija na ALUO UL bo v torek, 7. 11. 2023, ob 18. uri v avli FF. Novembra smo. je skupni projekt FF in ALUO UL. Pri njem sodelujejo tako znanstvenice in znanstveniki kot umetnice in umetniki ter njihove študentke in študenti, z namenom tesnega povezovanja umetniškega in znanstvenega raziskovanja aktualnih tem sodobne živete stvarnosti.

Program razstav, predavanj in mnogih drugih dogodkov, ki jih skupaj pripravljamo študentke, študenti, profesorice in profesorji ALUO in FF najdete na tej povezavi. Vabljeni!

 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon