Oddelek za pedagogiko in andragogiko

delo vodiča

Iščemo nove vodičke in vodiče / prijava do 15. 2. 2024

 

Loški muzej vabi k sodelovanju študentke in študente ter osebe s statusom s. p., ki jih veseli delo vodičke in vodiča v muzeju.

Pri tem poudarjamo, da ne gre za razpis za delovno mesto vodiča in ne nudimo rednega delovnega razmerja oziroma zaposlitve.

 

Kaj delo obsega

Vodstva in delavnice za vrtčevske, osnovnošolske in srednješolske skupine ter za odrasle v Loškem muzeju na gradu in starem mestnem jedru Škofje Loke.

Programi potekajo tudi na drugih lokacijah: v dvorcu Visoko, v Galeriji Franceta Miheliča v Kašči, v Čebelarskem domu Brode, v cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu.

Vodstva potekajo tudi v tujih jezikih.

Pedagoško-andragoški program vodstev ter muzejskih in likovnih delavnic si oglejte tu: https://www.loski-muzej.si/obisk-muzeja/.

 

Z vodičkami in vodiči se za izvajanja programov v tujih jezikih in na naših drugih lokacijah lahko dogovorimo glede na njihove interese in možnost lastnega prevoza, medtem ko je izvajanje programov v Loškem muzeju na gradu in starem mestnem jedru obvezno za vse vodiče.

 

Kdaj delo poteka

 

Delo poteka zlasti aprila, maja in junija ter septembra, oktobra in novembra v dopoldanskih urah. V obdobjih, ko je vodstev manj, lahko vodičke in vodiči delajo tudi na muzejski recepciji ali v Galeriji Ivana Groharja in po potrebi pomagajo pri izvedbi različnih muzejskih dogodkov.

 

Pogoj za delo muzejskega vodiča

 

Prednost imajo študentke in študenti zgodovine, arheologije, etnologije, umetnostne zgodovine, likovne pedagogike in drugih humanističnih ter tudi družboslovnih smeri, med njimi pa tisti, ki jih zanima dolgoročno sodelovanje z Loškim muzejem.

Od kandidatk in kandidatov pričakujemo odgovornost do dela, zanesljivost, samoiniciativnost, sposobnost za delo v skupini, veselje do pedagoškega dela in zanimanje za kulturno dediščino. Zaželeno je znanje vsaj enega tujega jezika (angleščina, francoščina, španščina, italijanščina, madžarščina). 

Pogoj za delo vodiča je udeležba na izobraževanju (obvezna prisotnost) in uspešno opravljen izpit za muzejskega vodiča.

 

Izobraževanje sestoji iz:

- študija gradiva o muzejskih zbirkah,

- vodstev muzejskih kustosov za arheologijo, zgodovino, etnologijo, umetnostno zgodovino,

- predstavitev dela z obiskovalci, muzejskih programov in delavnic kustosinje pedagoginje,

- hospitacij pri naših vodičkah in vodičih,

- uspešno opravljenega izpita.

Izpit izvajajo muzejski kustosi, preverja pa se znanje o muzejskih zbirkah in sposobnost vodenja.  

Izobraževanje bo predvidoma potekalo marca/aprila, izpit pa aprila 2024. Nove vodičke in vodiči bodo tako lahko začeli z delom že aprila.

Plačilo

Delo je honorarno, s plačilom preko študentske napotnice ali po izstavljenem računu.

Kaj nudimo

Nudimo možnost za spoznavanje raznolikosti muzejskega dela z obiskovalci, pridobivanje bogatega znanja o zbirkah in škofjeloški kulturni dediščini ter različnih izkušenj in kompetenc. Vodiči bodo namreč preko izvajanja programov spoznavali raznolike načine podajanja muzejskih vsebin ter muzejske in likovne pedagogike, pridobili retorične in organizacijske sposobnosti, prilagodljivost, odzivnost, samozavest pri delu z otroki in odraslimi.

Delo poteka v strokovni, spodbudni in sproščeni ekipi dela z obiskovalci, ki želi vsem obiskovalcem zagotoviti najboljšo izkušnjo Loškega muzeja.  

Prijava

Če vas delo zanima, pošljite svoj življenjepis in kratko motivacijsko pismo na e-naslov obisk@loski-muzej.si najkasneje do 15. 2. 2024

Med prispelimi prijavami bomo naredili izbor, izbrane kandidatke in kandidate pa povabili na informativni pogovor.

Več informacij: obisk@loski-muzej.si ali 04 517 04 04.

 

Nevenka Princes

Notices

Department of Geography

Change of Office Hours Simon Kušar

Department of Translation Studies

Change of Office Hours Martin Anton Grad

Department of Translation Studies

Change of Office Hours Nike Kocijančič Pokorn

International Office, Faculty of Arts

The International Office of the Faculty of Arts will be closed from 1st August and 16th August.

International Office, Faculty of Arts

The International Office of the Faculty of Arts will be closed from 1st August and 16th August.