Jezikoslovni dan: 2. študentska konferenca Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje

Na Oddelku za primerjalno in splošno jezikoslovje v torek, 7. maja 2024, organiziramo Jezikoslovni dan. To bo že druga konferenca v organizaciji študentk in študentov oddelka za študente jezikoslovja. Vabimo vas, da nam predstavite svoje seminarske naloge, zaključna dela, strokovne članke, rezultate svojega dosedanjega raziskovanja ali pa načrte za raziskovanje v prihodnosti. Dogodek bo potekal v Modri sobi na Filozofski fakulteti UL.

Ker je študij primerjalnega in splošnega jezikoslovja naravnan raziskovalno in bomo kot jezikoslovci morali svoje raziskovanje predstavljati na konferencah, simpozijih in podobnih strokovnih dogodkih, jemljite Jezikoslovni dan kot izvrstno izhodišče za začetek svojega znanstvenega in jezikoslovnega udejstvovanja.

Če želite predstavljati svoje delo, pošljite povzetek svoje predstavitve v Wordovi datoteki najkasneje do nedelje, 21. aprila, na e-naslov: jezikoslovjeff@gmail.com. Besedilo povzetka (z vključenimi referencami) naj ne presega A4-strani, pisava naj bo Times New Roman (velikost 11), robovi običajni (2,5 cm), razmik med vrsticami 1,15.

Dogodek je v prvi vrsti namenjen študentom, zato je strah, da bodo vaše predstavitve premalo izčrpne ali strokovne, odveč. Dobrodošle so vse jezikoslovne teme. Letošnja novost je, da si želimo po konferenci izdati zbornik. Več informacij o tem pa pošljemo v naslednjih mesecih.

Veselimo se vaših prispevkov!

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon