Alumniteka: Na stičišču raziskovanja in umetnosti

Zakaj ne smemo pozabiti na umetniško raziskovanje? Kaj vse zajema raziskovanje v umetnosti? Kakšne so izkušnje raziskovanja v umetnosti iz tujine? Na tokratni Alumniteki se bodo pogovarjali o položaju raziskovanja v umetnosti. Tako znanost kot tudi umetnost povezuje radovednost, želja po odkrivanju še neraziskanih področij. O tem, zakaj je pomembno gojiti tudi raziskovanje na področju umetnosti bosta spregovorili alumni, ki sta doktorat umetnosti pridobili v tujini.

Z letošnjim letom se tudi Slovenija postavlja na zemljevid držav, ki umetniškemu raziskovanju omogočajo enakovredno obravnavo kot vsem drugim znanstvenim (interdisciplinarnim) doktorskim študijskim programom. Po več kot desetih letih prizadevanj je bil septembra 2023 na Univerzi v Ljubljani (UL) akreditiran doktorski študijski program Umetnost, interdisciplinarni študij vseh šestih članic UL, ki poučujejo umetnost. Na Alumniteki bodo spregovorili tudi o tem, kakšen je položaj umetnosti pri nas v primerjavi s tujino in kakšne spremembe so se zgodile v preteklih letih ter kakšne se nam obetajo na tem področju v prihodnosti.

Na dogodku bodo sodelovali:

  • doc. dr. Polonca Lovšin,
  • izr. prof. dr. Barbara Predan,
  • prof. Sašo Sedlaček,
  • dr. Apolonija Šušteršič.

Alumniteka bo potekala v četrtek, 28. marca 2024, ob 18. uri na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje UL (Tobačna 5, predavalnica 3).

Alumniteke so brezplačne in odprte za vse, zaželena je le predhodna prijava.

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon