Ženske za mir in varnost

Leto 2022 bo spričo posledic covid-19, še posebej zaradi vojne v Ukrajini, ostalo v zgodovini človeštva kot leto grozljivih izkušenj, travm in razkroja življenja mnogih žensk in mater (prispevek Tanje Tuma). Ob najnovejših zahtevah svetovne skupnosti in EU, povzetih v Resoluciji Evropskega parlamenta z dne 10. marca 2022 o akcijskem načrtu EU za enakost spolov (več), pa so na dnevnem redu institucij javnega in zasebnega sektorja tudi spremembe nacionalne politike in izvedbenih dokumentov o enakih možnostih žensk in moških (več) ter akcijskega načrta k Agendi o ženskah, miru in varnosti (več). 

Prispele prijave k udeležbi na dogodku Ženske za mir in varnost potrjujejo, da so vprašanja o enakosti spolov in položaju žensk v družbi splošno pomembna, tako za civilno družbo kot za državne oziroma javne institucije.

Toplo vabljeni na dogodek Ženske za mir in varnost, ki bo potekal 23. 3. 2022 ob 18. uri v prostorih SC Pen Slovenija, Tomšičeva 12, Ljubljana. Dogodek je brezplačen, zaradi upoštevanja priporočil NIJZ vljudno prosijo, da udeležbo sporočite na kontak@irvd.si.

 

Povezava do spletne strani dogodka

Facebook stran

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon