Ženske za mir in varnost

Leto 2022 bo spričo posledic covid-19, še posebej zaradi vojne v Ukrajini, ostalo v zgodovini človeštva kot leto grozljivih izkušenj, travm in razkroja življenja mnogih žensk in mater (prispevek Tanje Tuma). Ob najnovejših zahtevah svetovne skupnosti in EU, povzetih v Resoluciji Evropskega parlamenta z dne 10. marca 2022 o akcijskem načrtu EU za enakost spolov (več), pa so na dnevnem redu institucij javnega in zasebnega sektorja tudi spremembe nacionalne politike in izvedbenih dokumentov o enakih možnostih žensk in moških (več) ter akcijskega načrta k Agendi o ženskah, miru in varnosti (več). 

Prispele prijave k udeležbi na dogodku Ženske za mir in varnost potrjujejo, da so vprašanja o enakosti spolov in položaju žensk v družbi splošno pomembna, tako za civilno družbo kot za državne oziroma javne institucije.

Toplo vabljeni na dogodek Ženske za mir in varnost, ki bo potekal 23. 3. 2022 ob 18. uri v prostorih SC Pen Slovenija, Tomšičeva 12, Ljubljana. Dogodek je brezplačen, zaradi upoštevanja priporočil NIJZ vljudno prosijo, da udeležbo sporočite na kontak@irvd.si.

 

Povezava do spletne strani dogodka

Facebook stran

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan