Jabolko kakovosti 2020 za projekt DigiLing

Jabolko kakovosti 2020

Jabolko kakovosti 2020

Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta je prejela nagrado Jabolko kakovosti 2020 za projekt DigiLing.

Pod vodstvom Filozofske fakultete je konzorcij petih evropskih univerz in češkega podjetja v osredje svojega projekta strateških partnerstev, DigiLing, postavil digitalne jezikovne veščine in kompetence. Na podlagi raziskave med lingvističnimi podjetji je konzorcij v sodelovanju z gospodarstvom izdelal spletne module, del gradiv pa je prilagojen skupinam s posebnimi potrebami. Moduli so oblikovani tako, da omogočajo preprost uvoz v spletne učne platforme, ter so kot temelj novega akademskega področja na voljo brezplačno in brez omejitev. Tudi razširjanje projekta je bilo zelo uspešno, saj je bilo prek različnih dogodkov v živo doseženih več kot 2.000 posameznikov, spletna stran je v času trajanja projekta zbrala več kot 6.000 obiskov. Sodelovanje projektnih partnerjev se je prelilo v razširjeno nadaljevanje, saj so z nekaterimi novimi institucijami, ki niso bile del projekta, pripravili skupen magistrski študijski program digitalne lingvistike. Kot so še zapisali v obrazložitvi nagrade, je projekt kot celota odlično podprl prioritete programa Erasmus+, razvil vsebine, ki so nujno potrebne za sodobno visoko šolstvo, poskrbel za učinke na najširši možni ravni ter dvignil nivo vključenosti različnih ciljnih skupin. Učinki projekta segajo prek partnerstva in časovnega okvira projekta. Vodja projekta je prof. dr. Špela Vintar z Oddelka za prevajalstvo Filozofske fakultete.

Iskrene čestitke!

 

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo