Obisk na Filozofski fakulteti Univerze na Reki

Dogodka so se udeležile dekanja Filozofske fakultete dr. Mojca Schlamberger Brezar, prodekanja dr. Mojca Smolej in vodja programa Slovenščina na tujih univerzah dr. Mojca Nidorfer.

Dogodka so se udeležile dekanja Filozofske fakultete dr. Mojca Schlamberger Brezar, prodekanja dr. Mojca Smolej in vodja programa Slovenščina na tujih univerzah dr. Mojca Nidorfer.

11. marca 2024 so na Filozofski fakulteti Univerze na Reki v organizaciji lektorja slovenščine dr. Klemna Laha odprli razstavo Poljub z jezikom avtorjev dr. Mojce Smolej (UL FF) in dr. Kozme Ahačiča (SAZU), ki je pred nekaj leti nastala v sodelovanju z NUK-om in na kateri so prvič na enem mestu razstavljene vse slovenske slovnice in slovarji od začetkov do današnjega časa.

Dr. Mojca Smolej je predstavila razstavo in gradivo, na dogodku sta nastopila glasbenika Eva Jurgec in Uroš Jezdić. V okviru obiska so imele dekanja dr. Mojca Schlamberger Brezar, prodekanja dr. Mojca Smolej in vodja programa Slovenščina na tuji univerzah dr. Mojca Nidorfer več pogovorov o širitvi ponudbe slovenističnih predmetov z dekanom Filozofske fakultete dr. Aleksandrom Mijatovićem, s predstojnikom oddelka za kroatistiko dr. Mariom Kolarjem in z vodjo katedre za translatologijo dr. Petro Žagar Šoštarić. Dogodka sta se udeležila tudi Veleposlanik RS v Zagrebu Nj. Eks. Gašper Dovžan in vodja za področje kulture na Veleposlaništvu mag. Tamara Plankar.

Zadnje novice

Predstavitev projekta Evropska noč raziskovalcev 2024/2025 – Humanistika, to si ti!

Vsi govorci na novinarski konferenci (foto: Katja Kodba, STA)

Prof. dr. Marta Verginella na XX. mednarodnem festivalu zgodovine v Gorici

XX. mednarodni festival zgodovine je potekal v Gorici (foto: https://www.estoria.it/)

Obisk veleposlanika Helenske republike v Ljubljani

Veleposlanik Helenske republike v Ljubljani nj. eksc. Argyrios Makris in dekanja Filozofske fakultete prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar