Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo praznuje 80-letnico delovanja

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (UL) v študijskem letu 2020/2021 praznuje 80-letnico svojega delovanja. Ob tem jubileju so ponosno zakorakali v novo študijsko leto, zaradi epidemioloških razlogov pa družabnih dogodkov v zvezi s praznovanjem obletnice začasno ne pripravljajo, ampak jih zamikajo na čas, ko bodo lažje izvedljivi.

Kljub temu je že od začetka študijskega leta v oddelčni knjižnici na ogled razstava v zvezi z zgodovino delovanja oddelka, prva iz niza razstav, ki jih bodo sicer mesečno gostili v oddelčni knjižnici. Ker je dostop tudi do oddelčne knjižnice trenutno omejen, prvo desetletje delovanja oddelka ponazarjajo s fotografijami z oktobrske mesečne razstave (povezava).  

Preko spletne povezave vabijo tudi k ogledu prvega predstavitvenega filma, nastalega v okviru serije Področja Etnologije. V njem zasl. prof. dr. Janez Bogataj in izr. prof. dr. Mateja Habinc pojasnita, kaj obsega in kako se je razvijalo področje Etnologije Slovenije, avtor filma, realiziranega v okviru Evropske noči raziskovalcev, pa je Žiga Gorišek.

Ko bodo epidemiološke razmere ugodnejše, bodo na oddelku pripravili odprtje celotne razstave, to pa pospremili tudi s kratkim srečanjem in predvajanjem novega dokumentarnega filma o zgodovini oddelka.

Do takrat pa vam vsi sodelavci in sodelavke Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete UL želijo vse dobro in se veselijo ponovnih srečevanj!

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo