Posvet ob 80-letnici zaslužne prof. ddr. Barice Marentič Požarnik

Zasl. prof. ddr. Barica Marentič Požarnik

Zasl. prof. ddr. Barica Marentič Požarnik

Oddelek za pedagogiko in andragogiko ter Center za pedagoško izobraževanje Filozofske fakultete sta v sredo, 30. septembra 2020, pripravila posvet ob 80-letnici zaslužne prof. ddr. Barice Marentič Požarnik z naslovom Vloga humanističnega pristopa v izobraževanju in raziskovanju: za boljšo kakovost učenja in poučevanja. Sodelujoči na posvetu so predstavili raziskave in razmisleke na področju razvijanja in uveljavljanja humanistične in kognitivno konstruktivistične paradigme v izobraževanju in vzgoji. Zasl. prof. ddr. Marentič Požarnik želimo vse dobro!

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo