V podporo Radiu Študent

Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani z velikim začudenjem spremljamo dogajanja v zvezi z Radiem Študent. Ob nedavnem praznovanju petdesete obletnice radia smo lahko z navdušenjem spremljali njegove izjemne dosežke v tem družbenem prostoru, h katerim so pomembno prispevali tudi študentke in študenti Filozofske fakultete UL.

Radio Študent je s svojim kredibilnim programom, kritičnim pristopom in odprtostjo ter medijsko inovativnostjo, podobno kot Univerza v Ljubljani, ustanova posebnega družbenega pomena. Danes je njegov obstoj prvič v zgodovini zares ogrožen.

Menimo, da mora ostati javni medij študentk in študentov naše univerze ter širše kritične javnosti kot take, zato pozivamo Študentko organizacijo Univerze v Ljubljani, da zagotovi ustrezna finančna sredstva za obstoj in nadaljnje delovanje tega neodvisnega medija študentk in študentov naše univerze.

prof. dr. Roman Kuhar, dekan UL FF

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)