Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

HUD razpis: Priložnost za mlade inovatorje ustvarjati prihodnost družbe!

K sodelovanju na HUD razpis ste vabljene vse študentke in študenti 1. in 2. stopnje, z idejami, rešitvami in inovacijami za izzive družbe. Prijave so že odprte!

Sodobna družba vedno znova in znova potrebuje drzne in inovativne ideje za nove preizkušnje našega vsakdana.

Zato iščemo zagnane, mlade snovalce, inovatorje, ki radi razmišljate drugače, se povezujete, odkrivate in krepite vedno nova znanja, obenem pa vas motivira iskanje rešitev za resnične družbene spremembe.

Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI) zato vabita vse študentke in študente 1. in 2. stopnje, z idejami, rešitvami in inovacijami za izzive družbe k sodelovanju na HUD razpis, ki poteka v okviru Rektorjeve nagrade.

Rektorjeva nagrada je tradicionalno tekmovanje, ki poteka že 12 let in je odlična spodbuda za študente in zaposlene Univerze v Ljubljani, da s svojimi tehnološkimi in netehnološkimi inovacijami vstopijo na trg in idejo komercializirajo. V tokratni izvedbi bodo inovatorke in inovatorji razvrščeni v tri kategorije:

  • 1. kategorija študentk in študentov, alumen in alumnov
  • 2. kategorija raziskovalk in raziskovalcev, redno zaposlenih na Univerzi v Ljubljani
  • 3. kategorija študentk in študentov 1. in 2. stopnje (HUD razpis)

 Zakaj se prijaviti?

  • NAGRADNI SKLAD 18.000 € (6.000 € za posamezno kategorijo). Tekmujete lahko v eni od treh kategorij. Rektor Univerze v Ljubljani bo zmagovalcu kategorije podelil nagrado 3.000 €, drugo uvrščenemu 2.000 € in tretjemu 1.000 €*,
  • DELAVNICE oblikovanja poslovne ideje, zaščite intelektualne lastnine ter nastopanja in predstavitve vaše ideje pred komisijo (pitching),
  • OCENA komercialnega potenciala ideje.

Najboljši boste imeli možnost vstopiti v program LUI, kjer vam bodo pomagali pri pridobitvi finančnih virov ter dostop do investitorjev in gospodarstvenikov oz. se povezali s Pisarno za prenos znanja UL, kjer vam bodo pomagali pri komercializaciji inovacije.

Prijavnico za sodelovanje na HUD razpis lahko najdete na tej povezavi. Več informacij na spletni strani HUD razpisa.

Obvestila

Oddelek za filozofijo

Vabilo za oddajo prispevkov k reviji ILUZIJA

Oddelek za geografijo

Sprememba GU Jerica Mrak Pestotnik

Oddelek za muzikologijo

Strokovna služba oddelka - uradne ure (1. 8. - 18. 8.)

Oddelek za muzikologijo

Strokovna služba oddelka - uradne ure (29. 7. - 31. 7.)

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

INTERNATIONAL STUDENT WELCOME DAY