Oddelek za zgodovino

Razpis za Poletno šolo Bovec 2024

RAZPIS ZA POLETNO ŠOLO BOVEC 2024

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani razpisuje 4 mesta za udeležbo na tradicionalni mednarodni Poletni šoli Bovec, ki bo potekala od 7. do 21. julija 2024. Poletne šole Bovec se, poleg Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, vsako leto udeležujejo študentke in študenti z Univerze v Celovcu, Univerze v Trstu, Univerze v Vidmu, Univerze na Primorskem, Univerze na Reki in Univerze v Osijeku.

V okviru Poletne šole Bovec v dopoldanskem času potekajo jezikovni tečaji slovenskega, nemškega, hrvaškega, italijanskega in furlanskega jezika, v popoldanskem času pa se odvijajo tematske delavnice. Tema poletne šole je: "CULTURE, SOCIETY AND THE ENVIRONMENT: Cross-Border Concepts and Practices of Cultural Sustainability".

Poletna šola je namenjena študentkam in študentom FF UL. Na razpis se lahko prijavijo študentke oz. študenti s statusom, ki so v tekočem študijskem letu opravili vsaj 8 KT obveznosti ali po najmanj 5 KT v zadnjih 3. semestrih in imajo predznanje jezika na začetni stopnji, za jezik na katerega se prijavljajo (razen za furlanščino). V primeru, da bo prijavljenih več kandidatk oz. kandidatov kot je razpisanih mest, bodo kandidatke oz. kandidati izbrani na podlagi študijske uspešnosti in letnika študija - prednost bodo imeli študentke oz. študenti višjih letnikov in študentke in študenti podiplomskega študija.

Izbrane kandidatke oz. kandidati morajo prispevati 110,00 € pristopnih stroškov. Ostale aktivnosti na poletni šoli so brezplačne in vključujejo bivanje v enoposteljnih sobah s polnim penzionom v Hotelu Alp, udeležbo na jezikovnih tečajih ter spremljevalnih dejavnostih (ekskurzijah, ogledih ipd.).

Razpis in dokumentacija so dostopni na spletni strani: https://www.ff.uni-lj.si/studij/mednarodna-pisarna/razpisi Prijavni obrazec_študenti_2024_0.docx

Več informacij o Poletni šoli Bovec je na voljo na spletni strani: https://www.aau.at/en/international/study-abroad/summer-schools/sommerkolleg-bovec/  

Informativni dan bo v sredo, 17. 4. 2024, ob 11.30 v učilnici 410.

Prijavna dokumentacija:

1. Izpolnjen prijavni obrazec

2. Motivacijsko pismo

3. Dokazilo o znanju jezika (razen za furlanščino)

Rok za oddajo prijav je sreda, 8. 5. 2024. Prijavo pošljite na e-naslov: anja.golec@ff.uni-lj.si

O izboru bodo kandidatke in kandidati obveščeni po e-pošti, predvidoma do 15. 5. 2024

Obvestila

Oddelek za geografijo

Sprememba GU Simon Kušar

Oddelek za psihologijo

Obvestilo o zaprtosti fakultete (24. 6. in 25. 6. 2024)

Oddelek za prevajalstvo

Poletni urnik oddelčne knjižnice

Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko

Poletni urnik oddelčne knjižnice

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Poletni urnik oddelčne knjižnice